7 juni 2015
15:00

Gräsö Norrskedika IF

Referat: IK Fyris - Gräsö Norrskedika IF

Dagens hemmamatch var mot Gräsö/Norrskedika IF på Stenhagens IP:s konstgräs (en uppgradering av plan från naturgräset pga att A-lagets hemmamatch blivit inställd!) med start kl 15. Vi ställde upp med samma lag som senast plus att Adam var tillbaka från skadeuppehåll (skönt med 2 avbytare i stället för bara 1). Vädret på IP var soligt, men blåsigt (enligt SMHI 10-11 m/s i medelvind och 14-15 m/s i byvind)...igen. Fyris hade sned medvind i första halvlek och det blev plattan i golvet direkt. Vårt djupledsspel har väl aldrig varit snabbare men det hade krävts en Usain Bolt i OS-form som forward för att utnyttja de första bollarna från mittfältet. Så småningom lärde sig killarna hur hårt (dvs löst) bollarna måste slås för att Hampus och Elliot E skulle nå dem innan kortlinjen och då skapade vi snabbt flera fina chanser som ledde till ett elegant mål. Annars var det mycket närkamp och kämpafotboll med långa höjdbollar och chansartat spel som präglade matchen. Fyris skapade de hetaste chanserna i 2:a halvlek utan att kunna dryga ut ledningen, men höll samtidigt tätt (grattis Gustav till andra "nollan") där laget lyckades reda ut även den sista forceringen från G/N och vinna. En riktigt stark laginsats igen!

OBS: Nästa söndag är det toppmatch mot Bälinge IF på Stenhagens IP. Det vore väldigt roligt om samtliga killars föräldrar kunde komma ner och titta och heja på killarna, köpa fika och ha en trevlig stund tillsammans då.